VLK Presenterar
Växjö Marathon

21e Oktober 2023, kl 11:00

Actic Simhall, Växjö

Information

Banan

Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv. Höjdskillnaden på varvet är ca 3m. 

Banan runt Växjösjön med en avstickare österut på Sigfridsområdet springs i åtta varv. Banan är platt och hård. En sträcka om ca 30 meter är gräs och ca 100 meter springs på fint grus. Kontrollmätning gjorde i juni 2018.

Banan är snitslad, förcyklist finns och även flaggvakter. Banan är inte avlyst, vilket innebär att vi samsas med fotgängare och cyklister på cykel och gångbanor. Vid tre platser längs banan förekommer även motortrafik.

Kilometerskyltar finns för 5, 10, 15, 20, 21,1, 25, 30, 35 och 40 km samt för 4, 3, 2 och 1 km kvar till varvning/mål.

Energi och dryck

Vatten och sportdryck (Umara) serveras vid varvning vid simhallen och efter ca 2,5 km av varvet. Det innebär att det under de åtta varven finns 15 tillfällen att ta del av vätskestationerna under loppet och sedan direkt efter målgång. Vid varvningen finns det möjlighet att placera egen energi. Borden för egen energi finns på höger sida i löpriktningen.

På vätskestationen vid varvningen servas utöver vatten och sportdryck även bananer, saltgurka, kaffe etc. Vid målgång bjuds som vanligt wienerbröd.


Tävling

Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser.

Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass.

Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).

Vill du och dina kamrater vara med i lagtävlingen måste ni uppge ert lagnamn på exakt samma sätt i era individuella anmälningar. De tre bästa resultaten i respektive lag räknas samman för lagets resultat i tävlingen.

Tävlings-PM skickas ut till alla anmälda senast 5 dagar innan tävlingsdagen.

Mål och start

Varvnings- och målområde är invid simhallen på Kampastigen 2, Växjö. Här finns även sekretariat och energibord. Starten sker ca 600 m söder om simhallen kl. 11.00.

Parkering

Begränsat med parkeringar finns vid simhallen. Parkering sker enklast vid skolan  Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.Övrigt

Priser

De tre första löparna i respektive klass får priser. Alla som går i mål inom maxtiden (6 timmar) får medalj. Prisutdelning sker kl 15.00, 16.15 och 17.15.

Nummerlappar

Nummerlappar kan hämtas mellan 09:00 till 10:30 vid sekretariat. Innan tävlingsstart kommer deltagare att få ett sms med startnummer, ta med detta vid uthämtning av nummerlapp.

Ombyte och duschar

Omklädningsrum för herrar finns i simhallens källare. Damer använder simhallens omklädningsrum på entréplan och vi rekommenderar att ta med eget hänglås för att kunna använda skåpen, för att komma in till omklädning måste nummerlapp uppvisas.

Värdesaker

Värdesaker och överdragskläder i väskor/påsar kan lämnas i sekretariatet där också nummerlappar hämtas. Inlämnade väskor förvaras under loppet och måste hämtas senast 17.10.

Brutet lopp

Måste du bryta tävlingen anmäler du det vid till tävlingsledningen vid målområdet.


Anmälan

Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i juni månad. Startavgiften är 500 kr fram till en vecka före tävlingsdagen och sista veckan går det bra att fram till tävlingsdagen kl 10.15 anmäla sig mot en förhöjd avgift om 650 kr. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

Kontakt

Kontakta Växjö Löparklubb med formuläret eller maila oss på vaxjoloparklubb@gmail.com