VLK Presenterar
Växjö Marathon

16e Oktober 2021, kl 11:00

Actic Simhall, Växjö

Information

Banan

Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv. Höjdskillnaden på varvet är ca 3m och underlaget är huvudsakligen asfalt med ett par kortare inslag av grus. Det finns två vätskestationer på varvet vilket ger tillgång till vätskestationer ungefär var tredje km. Vi varvningen finns det finns även ett bord för där egen medhavd dryck/energi kan ställas. Banan är kontrollmätt. Tävlingscentralen är vid Simhallen i Växjö.

Energi

Sportdrycken som serveras i år levereras av Umara. Efter loppet serveras wienerbröd.

Tävling

Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser.

Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass.

Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).

Vill du och dina kamrater vara med i lagtävlingen måste ni uppge ert lagnamn på exakt samma sätt i era individuella anmälningar. De tre bästa resultaten i respektive lag räknas samman för lagets resultat i tävlingen.

Tävlings-PM skickas ut till alla anmälda senast 5 dagar innan tävlingsdagen.

Målområdet

Varvnings- och målområde är invid simhallen på Kampastigen 2, Växjö. Här finns även sekretariat och energibord.

Parkering

Parkering sker enklast vid skolan  Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.

Anmälan

Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i juni månad. Startavgiften är 500 kr fram till en vecka före tävlingsdagen och sista veckan går det bra att fram till tävlingsdagen kl 10.15 anmäla sig mot en förhöjd avgift om 650 kr. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

Kontakt

Kontakta Växjö Löparklubb med formuläret här intill eller maila oss på vaxjoloparklubb@gmail.com