VLK Presenterar
Växjö Marathon

19:e Oktober 2024


NYHET!

Våra sponsorer

Information

Banan

Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv. Höjdskillnaden på varvet är ca 3m. 

Banan runt Växjösjön med en avstickare österut på Sigfridsområdet springs i åtta varv. Banan är platt och hård. En sträcka om ca 30 meter är gräs och ca 100 meter springs på fint grus. Kontrollmätning gjorde i juni 2018.

Banan är snitslad, förcyklist finns och även flaggvakter. Banan är inte avlyst, vilket innebär att vi samsas med fotgängare och cyklister på cykel och gångbanor. Vid tre platser längs banan förekommer även motortrafik.

Kilometerskyltar finns för 5, 10, 15, 20, 21,1, 25, 30, 35 och 40 km samt för 4, 3, 2 och 1 km kvar till varvning/mål.

Energi och dryck

Vatten och sportdryck (Umara) serveras vid varvning vid simhallen och efter ca 2,5 km av varvet. Det innebär att det under de åtta varven finns 15 tillfällen att ta del av vätskestationerna under loppet och sedan direkt efter målgång. Vid varvningen finns det möjlighet att placera egen energi. Borden för egen energi finns på höger sida i löpriktningen.

På vätskestationen vid varvningen servas utöver vatten och sportdryck även bananer, saltgurka, kaffe etc. Vid målgång bjuds som vanligt wienerbröd.


Marathon

Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser.

Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass.

Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).

Tävlings-PM skickas ut till alla anmälda senast 5 dagar innan tävlingsdagen.

Stafetten

Spring och kämpa tillsammans som ett lag i våran stafett.

Samla ihop kompisar, kollegor, klubbkamrater, familj, m.m. Det spelar ingen roll om du är en erfaren löpare eller nybörjare. Alla får delta.

Stafetten startar och springs på samma bana som maratonlöparna. 8 varv runt Växjösjön.

Ett lag består av 4 personer som springer 2 varv var. Deltagare nr 1: Springer varv 1, 2 på ca 10,7 km. Deltagare nr 2: Springer varv 3, 4 på ca 10,5 km. Deltagare nr 3: Springer varv 5, 6 på ca 10,5 km. Deltagare nr 4: Springer varv 7, 8 på ca 10,5 km.

Stafettväxling sker åt vänster sida vid varvnings- och målområde. Ni kommer inte att använda någon stafettpinne så en klapp på handen eller ett dunk i ryggen räcker.

Nummerlapparna är numrerade med siffrorna 1, 2, 3, 4. .


Mål och start

Varvnings- och målområde samt stafettbyte sker vid simhallen på Kampastigen 2, Växjö. Här finns även sekretariat och energibord. Starten sker ca 600 m söder om simhallen kl. 11.00.

Parkering

Begränsat med parkeringar finns vid simhallen. Parkering sker enklast vid skolan  Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.Övrigt

Priser

De tre första löparna i respektive klass får priser. Alla som går i mål inom maxtiden (6 timmar) får medalj. Prisutdelningar kommer att ske löpande med start från kl 14.30. När vi ser att de 3 första i varje klass kommit i mål så sker prisutdelningen. Den sker i anslutning vid målområdet.

Nummerlappar

Nummerlappar kan hämtas ut på fredagen den 20/10 mellan 16:00 till 19:00 vid konserthuset i Växjö. Ingången är till höger om den stora entrén. På lördagen kan nummerlappar hämtas ut mellan 09:00 till 10:30 vid sekretariatet. Innan tävlingsstart kommer deltagare att få ett sms med startnummer, ta med detta vid uthämtning av nummerlapp.

Ombyte och duschar

Omklädningsrum för herrar och damer finns i simhallens källare. Dock är det begränsat med platser så de som kan komma ombytta och duscha hemma/på annat ställe så vore det bra.

Värdesaker

Värdesaker och överdragskläder i väskor/påsar kan lämnas i sekretariatet där också nummerlappar hämtas. Då start sker 200 meter från varvningsområde/mål finns möjlighet att lämna överdragskläder där. Inlämnade väskor förvaras under loppet och måste hämtas senast 17.10.

Brutet lopp

Måste du bryta tävlingen anmäler du det vid till tävlingsledningen vid målområdet.


Anmälan

Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i juni månad.

Pris:

Från öppningsdatum- 450 kr

Från 2023-08-01 – 550 kr

Från 2023-10-01 – 650 kr

Anmälan är öppen fram till tävlingsdagen kl 10.15. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

Kontakt

Kontakta Växjö Löparklubb med formuläret eller maila oss på vaxjoloparklubb@gmail.com